top of page

Antalya / Alanya Tourism Outlook 2024


Tyskere klar til at overgå russere i rekordår 2024

Tyskere klar til at overgå russere i rekordår 2024


Antalya, det pulserende turismeknudepunkt på Tyrkiets middelhavskyst, forbereder sig til et potentielt historisk år i 2024, hvor branchefolk forudser en bølge af tyske turister, der for første gang kan overstige 4 millioner, hvilket overgår det russiske besøgstal.

Da byen lukkede 2023 med hidtil usete turismerekorder, er momentumet fortsat ind i de første måneder af 2024. Antalya har været vidne til en stigning i reservationer, især fra tyske turister, med over 1,5 millioner reservationer for perioden efter april. Disse stærke tidlige bookinger signalerer et lovende år forude, hvor brancherepræsentanter sætter blikket mod 2024 som et potentielt nyt rekordår.


Ifølge Akdeniz Touristic Hoteliers blev optimismen for et bemærkelsesværdigt år fremadrettet af lovende resultater fra turismemesser i London og Berlin i november sidste år. Den fælles indsats på disse messer har i væsentlig grad bidraget til en robust bookingtilstrømning, ikke kun for Tyrkiet, men især for Antalya. Størstedelen af tyske turister har allerede sikret deres reservationer gennem tidlige reservationer, hvilket lægger grundlaget for en betydelig tilstrømning, der kan overstige 4 millioner besøgende.


Forventningen om den tyske turisttilstrømning på over 4 millioner afspejler et betydeligt skift i turismelandskabet, hvilket potentielt placerer tyskerne foran russerne for første gang. I 2023 tog Antalya imod 3,3 millioner tyske turister, og med den nuværende stigning i reservationer er det ikke kun sandsynligt, men også forventet at overgå 4-millionersgrænsen. Med over 5 millioner reservationer allerede registreret, er turistindustrien i Antalya fyldt med optimisme.


Desuden holder branchefolk nøje øje med det britiske og polske marked, to væsentlige bidragydere til Antalyas turistsektor. Begge lande oplevede imponerende tal i 2023, hvor Polen udviste en bemærkelsesværdig stigning på 35 %, og det britiske marked viste en stigning på 15 %. Tidlige reservationer for 2024 fra disse markeder fortsætter med at vise lovende, hvilket yderligere giver næring til optimismen for et potentielt 17 millioner turistmål for året.

Det kombinerede momentum fra det tyske, britiske og polske marked tegner et overbevisende billede for Antalyas turismeudsigter i 2024. Med potentialet til at overgå de 17 millioner turister og tendensen med tidlige reservationer, der indikerer et livligt år forude, er Antalya klar til at stivne sin position som en førende destination for globale rejsende.


Mens byen gør sig klar til, hvad der kunne blive et rekordår, er alle øjne rettet mod Antalya, hvor konvergensen af gunstige bookingtendenser og industrioptimisme sætter scenen for et skelsættende år i regionens rige turismehistorie.

bottom of page